dengarlah awak,




Aku terima ketentuan ini
Engkau menghilang lenyap dari hariku
Aku menempuh liku dalam liku
Tubuh langkah kesal lindungku

Sepi kesepi panjang dan berbatu
Pedih hancur lena dalam mimpiku
Aku mendengar keluhan darimu
Namun kini segala berlalu


Cinta pertama hanya dirimu
Cinta pertama mengajar aku
Cinta pertama sekadar waktu
Sedangkan aku mencintaimu
Maafkan aku
Maafkan aku
Meluka hatimu

Kini ke mana tiada lagi hidup aku
Hanya rintih meneman hari-hariku
Biar bertahun ku inginkan oh tahu
Kekal harum cinta padamu

Cinta pertama hanya dirimu
Cinta pertama mengajar aku
Cinta pertama sekadar waktu
Sedangkan aku mencintaimu
Aku perlukan Tuhan yang tahu
Aku melara menentang waktu

Maafkan aku dosa-dosaku
Maafkan aku oh kasihku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku

Cinta pertama hanya dirimu
Cinta pertama mengajar aku
Cinta pertama sekadar waktu
Sedangkan aku mencintaimu
Aku perlukan tuhan yang tahu
Aku melara menentang waktu

Maafkan aku dosa-dosaku
Maafkan aku oh kasihku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku

HATTAN-CINTA PERTAMA

P/S:saye suke video x bergerak

jutaan terima kasih

tak ade ape yang best tentang harijadi saya
betul.!!!
cuma..
saya nak ucapkan kepada kasih kepada kawan-kawan saya sebab :

1)Call saya-Cik F
2)bagi aku present from united kingdom-fikri harrith
3)bagi perfume Escada-Cik Y
4)Set belt and wallet-Cik A
5)Birthday wishes kat Facebook-Rakan Facebook
6)panggilan & sms tanpa henti-eima.rakan2 mtm, se'batch',kc,jiran,mangkuk2 yang kat subang dan pj tu.

thanks cuz ingat birthday aku..thanx and thanx.




awak:(

Sahabat…mengapa kau pergi

Tinggal aku sendiri

Kau tahu ku tak sanggup


Sahabat…ingat lah kau slalu

Jadi yang terbaik

Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu

Datang walau sesaat

Ku ingin kan kau hadir


Aku disini dan menunggu

Diam tanpa dirimu

Kau tahu ku tak bisa

Beranjak terbang dan melayang

tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

kenapa ek.

kenapa ya...

manusia-manusia diluar sana cuba sedaya upaya untuk menjatuhkan kita?
yang sering memerhatikan kita...bersedia untuk carik kesalahan kita..
ya..
seringkali aku perhatikan seorang demi seorang....
ada saja karenahnya....
aku?
kdg2 mampu senyum dan berdiam diri..
nak bersuara...bukan tak berani...
siapalah aku nak bersuara...
kalo bersuara.pasti akan berkecil hati
bagaimana lagi??

boleh tak.
bantu sahaja mereka.
daripada mengata saja.

ya.dia sedar.dia tak sesempurna
yang kalian harapkan.
mungkin ada yang kecewa.ada yang marah mahupun berkecil hati

sudahlah.
biarkan apa mereka ingin katakan.
jika perlu diambil sebagai pengajaran.ambil lah.
teruskan sajaaaa usaha mu...
jangan pandang blakang congkak...:)


p/s:total 2 insan yang suda faham akan aku 100%.thanx.


lega

akhirnya..
abes jugak kursus kepemimpinan canselor ke 22
penat tapi best...
kepade peserta..gunakan ilmu yang kami curahkan kepada anda.
gunakan sepenuhnya.

sepatutnya de lagi kem 30hb-7 disember neh.tapi last minute akan ditunda.fuh...lega...

pade saat ni jugak lah aku rindu kat die.rindu sangat2...mungkin aku tak biasa kalo x contact atau berym dalam mase 1 week ni...
tapi..masih kan aku di perlukan...
masih jadi tanda tanye skarang ni...


p/s:saya masih rindu awak sangat.

busy day

razak sedang sibuk berkursus 19nov-25 nov..then 30-7 dis..

sori.blog akan bersawang sebentar.

p/s:single2 ni lebih baik busy kan diri.

selamat berkhawin jumi

oh.
gambar diatas adalah jumi.haha
beliau bakal berkhawin 27 disember ni.
so tahniah aku ucapkan.
haih.
xdapat la aku nak bergurau bertepuk tampar ngan mu lagi.
apesal cepat sangat kau nak kawen.
belajar pon x abes lagi.
gatal!.hahaha
btw..selamat mendirikan rumah tangga jumi..
aku doakan kau bahagia..
sori siot aku x dapat dtg kau kawen.
sebab aku ade event invac .
n kau pon tau kan...

kepada rakan2..pegi serang rumah beliau kat penang nuuuh..
jangan lupe bawak balik nasik minyak yook.



p/s: aku bile plak nak kawen?haha

500 days of summer



kawan saye suruh tengok cerite ni.then dengan segera aku suruh haikal download.

and now

i should realize that
im not yours.



p/s: credit to haikal cus downlod muvie ni.kalo x.ak xkan sedar sampai bila2.
i shud move...

terlepas

beriikut perbualan bersama razik(mpp)
razik: zak..17 hb sampai 20 hb ni free x...nak ajak g bercuti kat langkawi..untuk ajk mahasiswa 1 malaysia.

razak: xla. razik..ade kkc.

razik: xleh eh..

razak:..xleh kot..ni lebih penting..lagi pon saye ketua unit.

razik: oh oke.

homaygod..terlepas peluang untuk g bercuti ke langkawi.....arghhhh~
kepade semua peserta kkc-22..buat elok2 untuk kkc kali ni..jadi yang terbaik k.
tak kisah x dapat g ..asalkan anda akan akan jadi pemimpin kc yang terhebat.jangan jadi macam saya.ini lah salah satu pengorbanan dari saya untuk anda....good luck.........................................



p/s:xsabar nak g oversea...hahaha

no title

manusia memang pandai bermain dengan kata-kata kan?
nama pon manusia.
pandai cakap berputar belit.
akhirnya
orang yang tak salah.jadi salah.
kesian mereka
dan paling kita tak sangka.
kadang2 mereka pandai menjadi lalang.
disana baik.disini pon baik
disana tikam.disini pon tikam
apa kah kesudahan nya?

kesudahannya..tak kan pernah berakhir..
berbalah sesama sendiri
semata-mata menegakkan benang yang basah
di manakah punca nya sebenarnya?

ya.
kadang2 aku kesian kepada mereka yang menjadi mangsa
mangsa untuk hiburan mereka.
seronok agak nya apabila ada bahan untuk di jadikan umpatan.
dan.
mereka tidak pernah faham.
apa yang anda rasa dan mereka rasa

yang penting mereka boleh tersenyum puas apabila menewaskan mereka
yang ingin dijatuhkan.

inilah mentality masyarakat melayu sekarang.
pantang saja ada peluang.
nah.
jatuhlah kau...rasakan..
adakah ini bisikan iblis atau bisikan angin.?
siapakah yang harus dipersalahkan..?
diri sendiri?

mungkin tidak.
manusia sering pertahankan diri sendiri
menuding jari ke org lain
untuk menuntut kebebasan...
ya..kebebasan kesalahan yang mereka cipta
dan yang menanggung kesalahan meraka
adalah insan yang tidak tahu apa2.

tanya lah hati.fikirkan di minda.:)

.razak mohd.


credit

banyak benar dugaan dan masalah yang datang sejak akhir-akhir ni..

trime kasih kepada

odah.onah,aida dan wandy n not

cuz bagi semangat n sokongan

thanks a lot.

gay oh gay !

menarik bukan?
aku mahu kongsi bersama kalian tentang isu ini.

manusia memang x penah faham.
mereka hanya pandang secara dasar sahaja sebelum mereka cop diri org itu sebagai GAY..yes..G.A.Y.

oh ya..kepada anda(lelaki) yang masih single..berhati2 lah...bila2 mase sahaja anda boleh dicop sebagai gay..

macam aku.ye.macam razak

kelakar jugak bile difikir kan bile di cop sebagai gay neh.

hahaha:)

bagi aku mereka yang mengecop kan org sebagai gay adalah orang yang tak faham akan diri anda.kau berkawan lah selama 40 tahun ke.29 tahun ke.kalo die tak faham kau memang lah di dasar kawan biase2 saje.(malas nak mencarut)

kebanyakkan parasit2 mcm ni adalah mereka yang:

1.kaki gosip
2.Cinta nya ditolak
3.Yang dah ade kekasih
4.Kaki jeles tahap gaban
5.Yang nak kawan ngan die sorang je.
6.Hati busuk
7.Yang suke ckp...gurau jelah...kalo dah 45 kali ckp..aku gurau jela...camne tuh.
8.Yang memang tak suke kau.
9.Yang cube jatuh kan kau.

actually lah kan...aku x kesah sangat kepada mereka yang cop aku sebagai gay...seperti yang aku beritahu di atas tadi...mereka tak pernah kenal diri aku...

berikut adalah perbualan menerusi sms bersama insan tersayang:) :

skip msg yang tak perlu publish....next msg

ajaq:eh.awak nak tau tak?

x : ape?

ajaq: ade org ckp ajaq gay hahaha

x: lelaki ke perempuan?

ajaq: dua2 lah..punca nye diorang tgk ajaq asik dengan lelaki je .tidak dengan perempuan.maybe
Align Centre
x: haha.lawak la diorang ni

ajaq: skarang ni sume org mcm nak carik salah ajaq

x: Sabo2..sian awak

ajaq: last.saye ckp jela...ye aku gay...

x: haha.. biala orang nak kata apa.. janji awak bukan..dah abis cerite

ajaq: tula.saye tak tahu la pae yg diorang x puas hati ngan saya..awak je yang faham.thanx awak.

x: no prob dear..abaikan je hal yang tak penting..

ajaq: baiklah:)


Perbualan tamat..



p/s: aku ingat kan mereka faham.meleset harapan.terime kasih mereka.

DAHLA..KAU MEMANG TAK PERNAH FAHAM.BLAH~



mari respect

macam mane nak respect org yang tak tau respect org?
faham tak?
squeeeezee lagi...

die suruh kite respect die

tapi ade die respect kite?

sebab die senior...kan..

eh. org lain pon senior gak.

we respect each other kot..

kalo ko nak org respect kau..

kau respect la org lain jugak.

kau bakal cikgu kot.

macam ni ke cikgu?

senior lain bakal cikgu jugak.

tapi kitorang 'respect merespect ki' each other kot..

kau nak tunjuk belang sebab kau senior?

kau buat lah ape pon

kami masih boleh bersabar

jangan sampai kami hilang sabar


p/s: bukan semua senior ye...adelah senior ni..haha

busy

rakan2 blogger..

razak tengah sangat2 busy.

dan tolong percaya raazak masuk nasyid oke.

hahahaha..

saya mahu bercinta.

ade satu shout yang saya terlihat tadi.begini bunyi nya...

"bila hati berbisik
nubari terjentik
adakah itu bererti
sudah tiba untuk bercinta?"

oke.menarik sedikit bunyi nya..

ya..aku mahu jatuh cinta..tapi dengan siape ek? itu persoalannye..hahaha

senang2 je nak jatuh cinte ek? seot je..

untuk ape kite bercinte?
sebab mahu ketawa same2?
haa..atau sebab nak berpimpinan tangan?
ke..sebab nak share perasaan masing2?

oke.fine

mcm mane kalo takde "BAHAGIA"
mampu ke korang ketawa jika bahagia pergi?
mampu ke kekasih berpimpinan tangan?

jawab...jawab...

kalo bahagia itu hilang, everything akan jadi sepi
sampai x mampu untuk dikongsi


untuk apa kita bercinta jika x mampu bahagia??




status

why people always ask me about my status?
nak tahu ek...

baik..

raazak is..
single but complicated

p/s: saya juga tidak tahu status saya..so jangan tanya lagi.


ada apa dengan jawatan besar?

entry kali ini
sangat menarik untuk di bincangkan.
ya.
ada apa dengan jawatan besar..

skop kali ini bukan lah mereka yang sudah bekerjaya..
tetapi mereka yang masih belajar.
memegang jawatan besar di sesebuah institusi pengajian tinggi..
mereka yang memegang jawatan di tampuk kepimpinan pelajar..
kite squeeze lagi.....
di universiti putra malaysia.
gah bukan?
menarik.

aku tak faham mcm mane individu2 ini dipilih.
bukan cemburu tak dapat jawatan tuh.
tapi..
tengok lah....
bile aku bagi satu task untuk handle program..
nah..amik kau...
haram satu kerja tak jalan..
nak tunggu aku ketuk baru nak jalan..
tapi sayang..
beliau hanya mendengar buat 1 jam rasanya..
seterusnya terus alpa....
mungkin dia memegang jawatan paling tinggi di luar sana
dia bole buat sesuka hati saja?

hey kamonlah...
bukan aku yang bagi kau jawatan tu..
tapi orang2 yang telah percayakan kau untuk melaksanakan program tu..
dan sekarang org itu telah kecewa dengan kau..

kau x faham2 lagi ke mcm mane nak handle program?
nak aku ajar kau..?

program tu punye la simple..
u dont know how to handle?
sumenye hambar...
aku telefon kau dari pagi sampai ke malam tak angkat2...
mesej x reply2..

manusia jenis apakah engkau?
nak lari dari tanggungjawab?
aku pesan kat kawan2 kau dan kekasih kau suruh kau jumpe aku.
tapi haram.tak jumpe aku langsung..
apesal? takot?

cakap dengan aku punye hebat..."aku dah buat penangguhan tarikh kat bhep dah"...selang 2 minggu..."bhep x luluskan tarikh tu lah sebab nak final exam"...

wtfiiiishh..aku g bhep tadi...akak tu cakap takde record pon buat penangguhan..ok fine..mane surat penagguhan yang bhep reply? diluluskan atau tidak confirm bhep bagi surat pertukaran tarikh tu...kau kalau nak menipu aku agak2 lah...

weh.kalo ko xnak ngan jawatan ni dulu,kenape x tolak je?ohooo...jawatan paling tinggi sape nak tolak kan.....

ape gune kau pegang jawatan besar tapi bangang..
orang nak guide kau..buat2 pro..

tengok!!!!!

aku jugak yang kene marah dengan orang paling berkuasa..

sebagai orang paling berkuasa dari kau.
aku terpakse gugurkan kau daripada pegang jawatan tertinggi tu...
serious aku cakap kau tak layak.

elok aku berikan kepada orang boleh bagi komitmen..

yelah komitmen kau kan besar kat luar sana....

komitmen assigment,class,mcm2 lagi lah-

tapi aku dgr kelas pon ponteng.
assigment pon x hantar

aku dengar lah....

tapelah....semoga berjaya kau di luar sana..
aku xkan heret kau ke sebarang aktiviti2 lagi...

taknak tegur aku?
kau punye pasal lah-

kau kan ade jawatan tertinggi kat sana.
mesti ade pengaruh...
ade ke pengaruh? dah sume orang asik duk complain2 je pasal kau.

kalo kau terbaca blog aku ni..
padan muke kau lah.haha

kalo ko rase2 datang upm nak tidur atau main game
sile lah.insaf.kesian parents kau.
even kau kaye mane pun.oke.






















sila stress

STRESS

STRESS

STRESS

STRESS

STRESS

STRESS

STRESS

STRESS

STRESS


Hanya itu yang mampu aku luahkan:) ) ) )
1. Apakah yang anda lakukan 30 minit yang lalu?

-buat assigment hci yang pending.terlambat hantar 3 hari dah ni.


2. 2 jam yang lalu?

-dalila.ona.aida buat benda lucah dalam bilik sidang.hahaha



3. Minggu lepas?

-pegi survey tempat kkc.gile jauh.tapi best dapat makan durian free

4. Tiga lagu yang anda dengar berulang kali?

-Nothing Ever Hurt-James Morrison
-Strawberry Swing-Coldplay
-stay close.dont go-SecondhandSerenade


5. 3 binatang yang anda tidak suka?

-lipas
-h1n1
-kerbau.haha

6. 5 fakta tentang anda?

-suke membusy kan diri
-suke music
-suke java(ini tipu)
-suke makan
-suke menyibuk.hahaha





7. Tahun depan mungkin anda…?

senior oke.sekali lagi...senior.


8. Saya tak reti sangat?

nak membodek.camneh eh?


9. Saya pandai..?

- kenekan orang..hahaha

- belajar.(padahal)



10. Kawan saya…

gedik.suke merajuk.kuat makan.suke mencarut.porno.bajet bagus.baik.kejam.kaki kelentong.manje.bajet cute.(ade yg terase?hahaha)


11. Saya ada…

-family
-kawan-kawan
-bmw 7 series(anyone nak jadi gf i?haha)

12. Saya seorang yang sangat ganas..

oh.tidak

jejaka maskulin ni oke.

13. Adik saya..

dah same tinggi dengan aku.dah pakai iphone.dah pandai menggatal.


14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 3)

-movie

-music

-awak!..awak lah..



15. Bilakah kali pertama bercinta?

-standard 6.dengan budak darjah 1.Syazwani kot name die.hahaha

16. Perkara yang orang tak percaya tentang anda..?

-paling jahat di dunia.


17. Saya rindu..?

-skola..sebab macam nak repeat spm
-family
-dia...dia fadila..hahaha

18. Saya tak sabar..?

nak siapkan 3 assigment ni.

19. 5 laman yang anda selalu layari..?

-facebook

- blogspot

-goal.com

-cimbclicks

-airasia(carik ticket murah)


20. Anda mahu tag?

sape2 je ah yg terbace

mereka kawan saya.



ini.dalila hasan.kalo bab2 mengutuk memang masuk kepale.haha


ni lagi sorang.suke kate die cute.hahaha(padahal)


odah.kuat makan mcm aku jugak.haha(malas aku rotate gambo neh)



ini rumet gua.abu.comel?rumet die pun comel seot..



ini tatat.die tak bagi kitorang raye rumah die.masalah betul.haha





apai.







rafipuding.sekarang dah berpunye oke.haha






oh.ini munirah&sikin.diva kate mereka









wan.ikhwan.jang









ini?aziany.dahberpunye oke.melepas aku.









qamarul.saje aku pilihgambo terburuk.
dah nak abes dah kat kc ni.












k.nana,ieda itik











wandy.ona
sori.sape yg tersenarai.bukan lupe.nak cepat.assigmnet ngah pending ni.
sempat lagi berblog.wakakaka.

ini lah kelajuan saya pertama kali percubaan:)


35 perkataan
ranking : 3526 0ke.hahaahaha

:

anda bagaimana? click sini...

//malaysian-speedtest.10-fast-fingers.com




indonesia oh indonesia

tak tenang tidur....

sedih sangat dengan sweeping rakyat malaysia di jalan raya indonesia.
media di malaysia tidak banyak cerita tentang kebimbangan pelajar di sini.
Mungkin untuk elak provokasi.tapi bertambah sedih.Di facebook kami sering di ejek
teman kuliah.bila kami bela diri,kami di hentam , disuruh minta maaf.Padahal kami tidak guna kata2 kesat seperti mereka.
kawan saya disuruh doktor menyanyi lagu Negaraku di hospital.Menangis dia.
Kami fobia tengok tv.tak tenang nak tidur


-Pelajar Dr Malaysia-
Jakarta Barat

barangkali kan kumpulan ini lupe bahawa di negara malaysia terdapat berjuta warga indon carik rezeki halal ngan x halal.Bagaimana nasib mereka kalo org malaysia menyambut cabaran segelintir org2 indon tersebut? mereka lupe agaknye lah betapa longgar dan murah hatinya malaysia terhadap org indon sampaikan soal gaji amah dari indon pon majikan di negara ini tidak berhak nak putuskan jumlahnya?

begitu baiknye malaysia sehingga membenarkan lagu p.ramlee'diganyang' sampai hilang aura lagu madu 3 yang di nyanyikan oleh ahmad dani..

kamon la indonesia...hanya kerana beberape saat menyiarkan tarian dari bali tu sedangkan rakyat indonesia sendiri pon x kenal apekah tarian tersebut pon nak carik gadoh ke?

ke indon nak tawan malaysia?
cube la kalo berani.
silap2 indon jadi milik malaysia.
ade 2 negara malaysia..hehehe


BAIKNYA MALAYSIA !!!!

P/S: semoga kawan-kawanku di sana selamat.amin~


:)

saye rindu die...

agak-agak di ingat kat saye tak?

sape saye die nak rindu ek???:)

tapi saye tetap rindu die..

biala...

lantak laa ..ape korang nak ckp..

saye memang rindu die.....

tapi..

saye bz sangat2 sekarang..

mungkin die ingat saye dah lupekan die..

rase2 die kisah x?

die dah ade yang lain??

mungkin saye cemburu.

mestilah!!:)

takpelah...

mungkin saya akan ke sana satu hari nanti...

saye nak penuhi janji2 saye yg pernah saye ckp kat die dulu..

hehehe..

kawan yang tidak berguna

apa yang anda rasa bila anda menjaga perasaan mereka
mereka tak pernah menjaga perasaan anda..
sehingga kan anda kdg2 sengaja di malu kan..
cube kalo die yang kene.....


weh..
aku penat dah tau jage perasaan kau bodoh!!
ko cube la fikir kan perasaan org lain.
asik.aku nak jage perasaan kau...
mcm orang bangang.
serius aku dah banyak bersabar dengan kau
aku mcm rase nak penerajang kau..
pastu aku tak akan kenal kau sampai bile2..

serius..
sekali lagi..
ko memang kene ngan aku gampang..
dan kalo ko rase aku tak bertegur ngan kau tu...
makne kau lah...
kau!!!!!!!!!!!!!
xgune kawan ngan kau...



p/s: jgn sesekali menguji aku..kesabaran aku ade hadnye...

konvokesyen

ini berita baik..:)
aku akan ke convokesyen ktt.
ape itu ktt? kate haikal ktt emo.haha.
naseb baik kolej ade berhutang ngan aku rm230.
so tolak2...ade balance rm100.
yeayy~ simpan buat wang hantaran.hahaha
kat palace tadi.
aku hangin ngan miss farhah(lecture)-bukan name sebenar.
ade die bagi aku jubah size S.
bile aku ckp kecik.
die ckp try la dulu.pastu nak marah.
weh.
apesal ko bengap sangat.
cube la ko tgk ketinggian aku mcm mane plak kan ko nak bagi S.
sekali aku pakai....
ha hamekk ko paras atas lutut...
lalu...
aku tunjukkan kepade beliau..
puas hati cik...(aku berani sound sebab die sebaye je ngan aku)
pastu..die buat muke ketat..
nak hempas2 kotak cari jubah saiz L.
dey..pegi mampus lah kau-
salah kau...
gampang gile ....
asal ktt amek pekerja mcm ni.
bodoh.
lepas tu
nak marah org.
kesian kau.
tekanan agaknye..
simpati aku dengan kau.
ape yang penting.
esok aku convo tanpe bayaran...
hahahahhaha
oke.kawan2.jumpe esok.7.30 pagi

kecewa

semalam.
7.45 malam aku kecewa.
kenape? Kenape?
sebak weh.
hanye rumet n apai n ida je yang tahu.
sangat lah pedih.
malas nak bgitau korang.


i hate this part

sekitar convo upm

ini senior saya.hanim pmbp

mereka kacak bukan? aku saja.haha

yang ni paling kacak.cik pau terbesar di upm
yang depan sumpah gedik

puan punye camera


announcer convo upm


oke.yang neh single lagi:)

last paper


ok.
esok 17hb
9am
last paper.
computer ethic
so.
hafal lah principle :public & client and employer
wish me luck

konvokesyen ktt

hish.
konvo ktt 18 hb neh.
kenape mahal sangat kene bayar??
rm 130..(student)
kalo bawak parents kene rm80 + rm80 (ibubapa)
rm160.
biar betul ktt neh.
mencekik darah hape.
ramai yang taknak pegi.
mcm kitorang ni xpe kalo x pegi.
sebab dah convo kat upm dulu..
masalah nye kepade program di bawah seliaan ktt sendiri.
kesian diorang..
nak bawak parents lagi...
kalo adik2 nak pegi??
ktt ni..
bertimbang rase la sikit.
tahu la buat 2 tahun sekali convo neh.

hari sabtu(smalam) ade sesi amik jubah.
nape kitorang taktau..
10am-1 pm je masa nak ambil jubah
kene x buat 2 hari?
gile betul.
ape la punye pengurusan mcm ni.

hangin betul!!
mcm mane nak convo kalo x de jubah.
bedebah betul~~

lagi satu.

duit kitorang yang kolej hutang ngan kitorang bile nak bayar
nak buat harte ye...

damn.
tak patut kitorang di perkotak katik kan mcm neh.
tgk la.
kalo ade tu ade laa...
kalo x de tu x pegilah.

xrugi ape pun kalo x pegi convo neh.




tgk.aku dah convo dah dulu

x menang tangan oke.haha

hello kitty tuh mencapap sket. pemberian kawan2 tersayang.tu diaaa....haha

paste

It's amazing how someone can break your heart,
but
you still love them with all the little pieces
copiedfrom.jasminejamal

ingatkan.


"saya akan tunggu awak"

melayan perasaan di petang jumaat

bosan jugak menjadi seorang yang single kan.
hari2 tak tau nak buat ape
kosong
hari-hari
pegi kelas balik kelas
duduk dalam bilik.
duduk dalam bilik mtm

kalo dulu.
semasa in relationship.
ade lah jugak keluar.
xkesahlah even sekali atau beberapa kali.
sekarang.
xde orang nak ajak keluar.

bosan nye lah....
nak ajak orang keluar bukan senang.
ntahlah.
xtau nak buat ape sekarang dah
nak ckp belajar. xlah belajar pun
nak dekat2 exam baru belajar.

apelah nak buat.
nak ajak kawan keluar?
aku takde kawan baik pon kat upm neh.
nak share ape2 ke.
serious takde.
semua buat hal masing2.
orang cakap.
mereka berkawan bila perlu..

oh! mungkin nasib aku di takdirkan begini.
weh.jgn salahkan takdir.

daan sekarang
dia balik malaysia.
aku x ajak keluar pun.
ntah la.
kenape..dan kenape.. aku pon x tau.
dan die pun xpenah amik tahu..
die pon x kesah agaknye..
kenape aku je yang kesah ni...
biarlah.
aku dah penat nak lalui semua ini.
bukan kerana tidak berusaha.
mungkin dah tiada jodoh.
doakan agar dia dapat yang lebih baik.
aku?
biarkan aku sendiri.
melayan perasaan.

kepada awak: maaf~ saya tidak layak untuk awak.awak tetap yg terbaik untuk saya.susah untuk saya lupakan awak.sekarang dan sampai bila2.

kelakar

ni tadi mama aku mesej.mesej nye berbunyi begini...ok.tipu takde bunyik haha.mcmni :

lepas ni kalo jumpe awek..kahwin terus..takyah nak bercinta bertahun-tahun..kalo putus, along sakit hati lagi..ke nak mama carik kan? kawan2 mama yg kat hotel ni anak2 die boleh tahan gak.

aku pun reply : HAHAHAHAHA.X perlu.x jumpe.xyah kawen.

mama: ni anak untie lida suka kat along kan? untie lida kate ok je.

aku: sudah! sudah ! xnak ah...dah2 nak g buat assigment ni( padahal sebok berfacebuk)




boleh ek mcm tuh?..pelik2 lah....

besok la letak title

boley kah aku menjadi single sampai abes belajar?

apa kate mereka? :

kawan a: boleh ke kau?

kawan b: perlu .belajar dulu lah..

kawan c: weh awek2 cun nak kat ko ko taknak...bongok!

kawan d: weh.kau x kawen sampai tue tau lah !

kawan e : ape kate ko jadi gay?..shit punye jawapan...haha

kawan f : ko tgk aku..rileks je xde awek?..( kata aku : dah kau x hensem..haha

kawan g: ko dah tue doh~ baik kau carik!!..( kate aku : xpe.nenek aku leh carik kan.



kesimpulan:

entah.
rase mcm org bodoh.
belajar dulu kot.
itu lah~ jgn jadi pembohong..even bohong sunat.haha


kepade awak , awak dan awak!

maaf lah-
saye x bley trime pelawaan awak untuk menjadi teman sehidup semati konon2 nyelah-
hati dah liat~
ntah.
carik lah yang lebih baik dari aku.
aku jahat doh~
pembunuh bersiri..
kadang2 perogol bersiri...hahaha
tapi aku x lah rogol kuda..mcm negro tuh.

maaf ya~
aku lebih selesa single~
boleh ngorat sape2
hahaha
kalo lah- kalau~ kalau~

biarlah- kawan2 aku ade..

ni paling best!

aku dah di cop GAY~
oh..cool gile..hahaha
org kate gay=happy~

oh tuhan.kan best kalo ade boleh faham aku 100%
tapi nak buat cane kan...
manusia...

weh.
maghrib dah~
chau!

kawan-kawan





thanx a lot :
angah
iema
hadi
shah
tita
fadhly naser
azah zainal
faizzah
suhada

genk sk ayer limau

smk sultan alauddin

budak2 subang yang poyo.hahaha



genk 4&5 awam 3 teknik melaka

yamen
pgy
hani
nour
panjang
poji
kaer
sha

budak2 ktt

abu
apai
rafi
haikal
tatat
wakdol
solok
munie
nana
jang
ikhwan
shikin

dan budak2 comp. science

genk majlis tertinggi mahasiswa kolej canselor upm

budak2 kolej canselor

HAPPY FRENSHIP DAY!!!

di mana harus bermula? ish2~


haish exam nak dekat..

data structure?
x bace lagi.

human computer interaction?
lagi la..nota pon x photostate lagi

computer ethics?
blom lagi.

hubungan etnik?
blom..blom...

damn lah-
assigmnet banyak tak siap lagi ni..
satu persatu aku buat dengan penuh sabar
cuti yang tidak bermakna.
tadi my nanny(nenek) call
suro pulang ke kampung
rindu katanya..
pastu di pancing...
rambutan dah berbuah ni...
durian...
manggis..
ceh.
buat aku keliur.
yela yela
ak balik ye nanny.
lepas exam.
oh
x sabar nak makan rambutan
atas pokok
HAHAHAHA
tunggu ye nanny.
masak sedap2.
xspecially masak lemak.
omg!
aaaaa
buat aku kebulur.
ok abes.

meronggeng~


takde apeyang aku lakukan..
mcm biase..
bangun lambat adalah rutin harian.
den pkl 12 angah ajak g kedai.
heh.
rezeki.mak blanje ak kuewtiow ladna.
angah konon2 nye kenyang.
last makan jugak.

oh ya~
tadi ak selisih ngan jumi~~
aku mcm kenal suzuki swift ni..
damn.confirm jumi.
ceh.
die x nampak ak.
damn.
malam kat rumah.ak dapat msg
JUMI..hahaha
jumi:"weh ajaq jum ahad atau isnin kite buat aktiviti"?
ajaq: ok gak?sape lagi?
jumi: ngan bad ke? sape lagi duk area penang ni?
ajaq: ntahmane aku tau...aku duk selsema babi ni tak elok2 lagi..haha aku otw g padang kota ni..
jumi: haaaa...coconut shake kat padang broom...broom..broom
ajaq: ape kejadah tu? padang penyapu kah?
jumi: nanti aku bawak kau g sane.
ajaq: yelah2
jumi: bawak girlfren kau.
ajaq: bongok.ak single lah-hahah tau ah ko nak kawen..
jumi: boleh blah

ok abes.

ak ngan angah di padang kota..sambil menunggu ijal..sempat jugak aku perhatikan gelagat orang2 tua,muda mudi..yang minum arak..damn.cam nak sepak je..takde keje lainke.bongok betol.

ya. ijal,adam(player usm),pon(player pizza), dan net(bukan nama sebenar..ok die player bola penang..identiti di rahsia kan) sudah sampai.maka itu..kami bergerak lah ke sebuah kedai makan di tepi pantai di batu frenggi...
mereka sume makan western fud! aku dan pon makan chicken rice(bagi best sket name) di sebabkn x makan nasik harini..

aktiviti kutuk mengutuk antara satu sama lain di jalan kan.
tidak lupa juga adegan mengurat awek oleh si adam....hasil nya? kecundang.

kemudian...hujan.
aksi melepak2 di tepi tebing pantai terpaksa di batalkan.
jom balik
ok abes..


P/s: hidung buat hal..babi punye pasal.

ok! ok !

kenape nak pakse die pegi?

die bukan milik kau lagi lah-

kau ajak lah orang lain

ape gune kawan-kawan kau?

asal?

kau jeles tgk org lain bawak gf nanti?

bawak org2 tersayang?

sedarlah...die bukan milik kau lagi

hati die dah takde name kau..

perasan lebih kau ni...


entry kpd penulis

menghilang 3 hari

bloger2 terhormat sekalian
razak tiada selama 3 hari
23-25 hb..
menghadiri kursus pembantu universiti
untuk ko jugak...
yela ...kau!!!!

pelajar-pelajar baharu Universiti Putra Malaysia
sesi 2009/2010

ooouuuoh.23june-5 Julai aku sangat sangat sebok gila.

untuk awak..
saya harap awak faham.
saya tau awak faham.
jangan rindu saye tau..
rindu sms saja:)
will reply a.s.a.p


goodbye~

sesi mencarut

ya ya
aku baru pulang
puas do..
meh aku bagitau kaw
harini sume price markdown.
aku cam setan kepanasan...
sume rambang mate...
nasib baik duit tade
kalo x.siap kaw
yela.harini last countdown

yang paling sundal
baju calvin klein
2 bulan lepas aku beli rm158 sehelai
...aku sambar 2 helai
harini dah jadi 50%
sial...menyesal tak sudah aku
naseb baek apek kat kaunter tu tak kene maki..
sape suh buat sale lambat2 sangat
haram jaddah!!!
boleh beli 3 helai kau tak tak apek.!!!!
lenkali nak buat sale mesej la aku.baghal!!

sume butik dalam midvel tu abes aku tawaf

quicsilver 30%-ini melampau
philosophy 50%- sgt melampau kot
calvin klein 50%-70%- oh ini celaka

tapi...lupekan lah....banyak plak duit ko razak....

actually ak nak beli kemeje ngn sluar slack je pon
satu midvel aku tawaf...satu pon x berkenan..design ntah ape2
baik aku pakai suar track je...kate muni..track pon maskulin ape..hahaha

last2 aku singgah kat seed.Terus je aku pilih slack saiz 32..duh.act aku cukup benci pakai seluar kain licin ni.
bukan ape geli doh
tapi i have too
ceh

den ak carik kemeja seramai 2 helai kat G2000.pilih punye pilih brown dan grey menjadi pujaan hati.
kemudian abeslah duit beratus.

kepade budak2 baru kc..aku nak claim duit beli baju2 ni kat mak bapak ko...
x pasal2 ak kene beli baru semuanya..
asal lah minggu MPP x leh pakai jeans n tee..kan cool kalo pakai camtuh.
hehe

kemudian balik...
rezeki datang bergolek-golek
Jo belanje kitorang ber 3 makan kat paradise depan balai bomba serdang

siakap 3 rasa?
kailan ikan masin?
daging masak merah?
tomyam campur?
sotong goreng?
laici kang? sorang 2 oke..

haha:) korang jgn envy ok.
bukan apelah..ini ganjaran sebagai fasilitator kem budak skola smalam.yg penting bukan menerobos!.hahaha

peh.sumpah kedai ni paling sedap kat area serdang angels.:)
ini serious.

oh
ok.
idea hilang tiba2
ok abes
titik

apa2 saja.

aku ngantok
tak cukup tidur
baru balik dari pusat renang
oho.harini sume jantan kat pusat renang fpp
ade 2 betina.tapi amoi
ceh.
xbes langsung
xbley nak cuci mate
sebab air ade klorin
hahaha

kejap lagi
nak gi midvalley
nak carik sluar
esok ade kursus pu
sumpah aku malas nak keluar
best.kalo ade kete sendiri
takyah ahh aku naik ktm
yang mcm sardin tu.
bau bangla cam lahanat.
serious aku nak muntah.
wei bangla.
jap lagi kau dekat ngan aku
sumpah aku pijak kelopak mate ko sampai hancur
bosan nye pegi sorang2.
tade sape nak teman aku..
yang nak teman suh support dari tambang sampai ke makan..
waklu.
banyak duit nenda ko bagi aku.
dey parpu~
kalo aku ade million buck
jgn kate makan...ngan kedai2 makan tu skali aku blanje ko
termasuk la minah2 indon yg keje kat situ
haa..amik

haish..
bile la elaun nak masuk ni
cepat la masuk.
masuk skang jugak.
dala macam2 aku nak beli ni
time ni la kopak.
ikan betol la ko ni.

aaaa.
aku mengantuk ni.
menaipblog ni pon
mate dah stim cam penagih
aku tido kejap ah.
doakan agak muge x terlajak
silap2 esok
aku pakai kemeja dgn sluar track
wooooh.cant image
aku kan jejak maskulin
ceh.perasan.
dah aaaaa.
mengantuk.
chau




aku mahu ini

misi tahun ini adalah membeli benda alah ni..
semoga aku berjaya lah-
dan skarang tgh berusaha dengan segala kudrat
mengumpul duit
untuk membeli barang yang tak berfaedah ni
ape aku kesah
aku nak jugak
hehehe.
dan sesiapa yg ingin meringan kan beban aku
anda di alu2kan :)

ipod

iphone


starckore from fossil


nikon d90..sumpah kalo dapat aku x carik lain
then
say gudbye to d60..ha ha ha


p/s : sape kaya sponsor lah-aku..aku sudi jadi gigolo .ha ha ha

berakhirnya percutian

shit!!
sekejap gila cuti
rase macam tak mau balik
tapi..i have too0o0
budak2 baru la ni
asal kaw nak masuk awal sangat
bertimbun2 la kursus lepas ni
yela..nak menyambut kehadiran kau
ke Universiti Putra Malaysia
ya..Universiti yang kau idam2kan.konon nye
Kau dah masuk UPM
kau tak belajaq betoi2
aku sepak pungkoq hang
tu diaaaaa.....~~

firstly.
nak cakap kat MOMMY(like i wrote in cake):p
thanks for everything
sesungguh nya ur dishes
heaven gila..1st class degree .haha
mau gemook aku di buat nya
pastu nak cakp sori ye mak
bangun sampai tengahari buta
hahaha
x dpt nak tolong mak & adik2 yang lain.he3
bukan ape..cuti 2 week ni lah dapat tidoq
dengan heaven nya..
before n after this.
jangan harap lah-
nak bangun lambat
sori ye mak..
ape yg pasti..
eima mesti sms satu hari nanti
untuk menjeleskan aku tentang
masakan mak yang best tuh..
siap U eima..

kedua.
ABAH
thanx abah.
abah jadi partner tgk bola sampai lebam
padahal ak tgk sekerat je pon
sebab game tak best taw-
daaannn tolong kejot subuh gak
secara bergilir2 ngan mak.haha

kemudian.
ALONG
thanx for everything
ak sayang gila kat hang
see u di UPM
doa2kan lah-

ANGAH
nanti jgn lupa
nak suruh angah
jahitkan blazer oke

EIMA
thank ya..
kamu jgn nak menjeleskan i
tentang makan yg heaven
yg mak masak
dan semoga cita2 mu
nak beli handbag MNG and ROXY
tercapai..
paw along cepat.haha


UTEH
congrate..
cuz masuk matrik penang
tak blajaq betoi2
siap hang..

MUNIR
ang pon sama
blajaq betoi
jgn nak reproduction
dan juga
fertilizesation:P
abg tarik peliaq hang nanti
hahaha

KAKAK.ADIK TINI

jgn merajok lagi k
padan muke kene
marah ngan abah
hahaha

oke.abes.no idea
razak!!!
slamat pulang ke universiti putra malaysia
oh damn..
saya mahu cuti lagi.


untuk awak...awakla..




Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa


Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita


Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan


Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagia

happy birthday

11 JUNE 2009







.fiza.
happy birthday oke
23 kan.
awak dah tue oke

moga awak
panjang umur dan murah rezeki
cepat2 jadi Dr fiza :)


P/S : remember ? anniversary? :p

gembira

oleh kerana
result aku cemerlang
nah!!
tatap lah gambar ku
yang mcm scofield nih.
hahahaha





scofield pujaan hati





:)

akhirnya..

finally...
razak
botak juga

kacak
like scofield
hahaha..

trima kasih mamak..
dengan slumber dan confident
ko licinkan rambut aku
takpe..
kau tak bersalah
cina gampang tuh yang salah


p/s: confirm kedai saloon cina tuh x laku

bongok lah-

aku hangin satu badan
nafsu marah memuncak
hey...
panas aku ngan kaw
asal kau macam gampang?
ko ni reti gunting rambut ke tak
bongok lah- kaw
abis rosak rambut aku
kau tau tak
aku di caci di hina di gelak
sebab
rambut aku mcm cina bukit
mereka yang kata
memang shit la kau
aku harap
moga kau muflis
bia kedai kau takde org masuk.
macam mane kau bole bukak kedai gunting
di tempat yang gah di jusco eon seberang prai tuh
berbaloi lah- agak nya rm 12 bagi kau.

bodoh.
x pasal2 aku akan membotak kan kepale aku
ko tau tak
aku tak pernah botak
daaaan
aku terpaksa memikirkan mase depan
untuk di botak
ko ni gampang lah-
siap kau.
aku bakar kedai ko.
damn.
ko memang fish.



p/s : maaf.emosi tidak seimbang.

moralofvalue:jgn ingat kedai besar itu bagus potongan nya.damn.



i miss u.......seriously

ah! i cant close my eyes
yes.
i miss u. i miss u...ya..kamu lah !
got space for me in ur heart?
this song...
dari razak untuk awak



Kaulah Darahku Juga Nadiku

Kaulah Nafasku Juga Jantungku

Engkaulah Hatiku Dan Juga Jiwaku


Aku Mau Hidup Denganmu

Aku Mau Matipun Karenamu

Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu

Kaulah Senyumku Juga Tawaku

Kaulah Damaiku Juga Bahagiaku

Engkaulah Teduhku Tempatku Bernaung


Kau Yang Slalu Setia Menemaniku

Meresapkan Harumnya Cinta Dihatiku

Kau Yang Menyayangiku Setulusnya

Aku Mau Hidup Denganmu

Aku Mau Hidup Denganmu

Aku Mau Matipun Karenamu

Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu

Hanya Bersamamu

Aku Mau Hidup Denganmu

Aku Mau Matipun Karenamu

Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu

Hanya Bersamamu

Aku Mau Hidup Denganmu

Aku Mau ..

Aku Mau Matipun Karenamu

Aku Mau ..

Kaulah Hidupku Dan Juga Matiku


You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video




p/s : x boleh tido teringkatkan awak.online la
...

bercampur-campur

4 hari sudah di penang
asik bangun tengahari.
mesti mak bising.
mustahil lah.he he he
inilah mase untuk aku berehat
sekian lame asik bz memanjang
lepas ni confirm takde mase nak datang penang lagik
percaya lah !!
sebab..
sebab...
takwim untuk 1 tahun akan datang
bermula semester hadapan sangat pack
inilah tanggunjawab yang harus aku terima

aku yang pilih jalan ni
kawan2 di harap memberi sokongan
agar aku menjadi pemimpin yang di hormati
yes!
di hormati bukan di takuti
dan bukan untuk di buli
hey..kau yang benar tak puas hati
siapa?
kau lah...
aku sendiri tidak tahu siapa kau..hahaha

oh..aku mahu ke balik pulau.penang
mungkin lusa
berjumpa dengan teman lama yang sudah lama tidak berjumpa
sudah menjadi jurutera agak nya dia.
semoga penerbangan MAS yang membawa kau dari czech republic tidak terkandas di mana2
atau terkandas di sebab kan H1N1.ha ha ha

jumaat 9.30 pm

adzrul : weh lahanat.ko kat penang eh.
ajaq : sape ni cibai..
adzrul : weh aku la adzrul.bongok sial
ajaq : aku plak. hah..pehal
adzrul : weh.aku balik esok.luse mai datang umah
ajaq : hah.aku bz shooting doh.ha ha ha ko sampai esok ke?
adzrul : haah.weh ko jgn tak dtg lak.
ajaq : yelah.tengok lah- cane.
adzrul : oke2.pehal2 text aku
ajaq : oke2.



cukup lah entri pada malam ni.aku lapar.mahu carik makan



p/s : tunggu lah- dengan tumbesaran aku bila pulang ke UPM nanti. hahaha

saya kawan awak?

setiap manusia tidak sempurna..mesti ada kelemahan dan kekuatan masing2
kita tidak adil jika menilai pada sesuatu perkara sahaja..
sebagai manusia biasa kita tidak boleh hidup seorang diri di dunia ini..
salah satunya mempunyai kawan..
BUKAN SENANG NAK JADI KAWAN YANG BAIK...
BUKAN SENANG JUGA MENJADI KAWAN YANG BAIK...
KAWAN YANG BAIK TAK PERNAH MENGUMPAT DIBELAKANG KAWAN BAIKNYA...
KAWAN YANG BAIK TAK PERNAH CEMBURU DENGAN KEJAYAAN KAWAN BAIKNYA...
SEBALIKNYA KAWAN YANG BAIK PALING BANYAK MEMBANTU KAWAN BAIKNYA UNTUK MENCAPAI KEJAYAAN.
KAWAN YANG BAIK TAK PERNAH MEMPENGARUHI KAWAN BAIKNYA UNTUK MEMBUAT PERKARA BURUK DAN SIA-SIA...
KAWAN YANG BAIK ADALAH ORANG YANG SELALU MENASIHATI KAWAN BAIKNYA UNTUK BERBUAT KEBAIKAN...
KAWAN YANG BAIK ADALAH ORANG YANG PERTAMA YANG DICARI BILA TIBA MASA SEDIH MAHUPUN GEMBIRA...
KAWAN YANG BAIK MENJADI TEMPAT KITA MELUAHKAN PERASAAN & TAK DAPAT DILUAHKAN KEPADA KAWAN BIASA...
KAWAN YANG BAIK TAK PERNAH MEMAKSA KAWAN BAIKNYA UNTUK SENTIASA BERADA DISISINYA...
KAWAN YANG BAIK TIDAK SESEKALI MENGHASUT KAWAN BAIKNYA UNTUK MENINGGALKAN KAWAN BIASA..
KAWAN YANG BAIK TAK PERNAH MELARANG KAWAN BAIKNYA UNTUK BERKAWAN DENGAN KAWAN YANG BIASA...
KAWAN YANG BAIK AKAN SENTIASA MEMBANTU KAWAN BAIKNYA, BUKAN MENINGGALKANNYA..
KAWAN YANG BAIK SENTIASA MENERIMA KEKURANGAN KAWAN BAIKNYA KERANA SETIAP MANUSIA TIDAK SEMPURNA..
KAWAN YANG BAIK TIDAK AKAN SESEKALI MELUKAKAN HATI DAN PERASAAN KAWAN BAIKNYA..
KAWAN YANG BAIK TAK PERLU CEMBURU JIKA KAWAN BAIKNYA MEMPUNYAI RAMAI
KAWAN BAIK... KERANA...KAWAN YANG BAIK TAHU APA YANG TERBAIK UNTUK KAWAN BAIKNYA...
KAWAN YANG BAIK AKAN SENTIASA MENDOAKAN KESEJAHTERAAN & KEBAHAGIAAN KAWAN BAIKNYA DUNIA & AKHIRAT DALAM DOANYA...
KITA ADALAH KAWAN YANG BAIK JIKA FAHAM BAHAWA KAWAN BAIK KITA BUKAN SEORANG YANG SEMPURNA...
KITA ADALAH KAWAN YANG BAIK JIKA KITA MENJADI KAWAN BAIK KEPADA
KAWAN KITA...
KITA BUKANLAH KAWAN YANG BAIK JIKA SELALU MENYAKITKAN HATI KAWAN BAIK..
KITA BUKANLAH KAWAN YANG BAIK JIKA KITA TIDAK MENGHARGAI KAWAN BAIK... KERANA... KAWAN YANG BAIK AKAN SENTIASA MENGHARGAI KAWAN BAIK...
KITA BUKANLAH KAWAN YANG BAIK JIKA KITA TIDAK MEMBERITAHU PERKARA YANG BAIK KEPADA KAWAN BAIK KITA... KERANA KAWAN YANG BAIK AKAN SELALU MENYAMPAIKAN PERKARA YANG BAIK KEPADA KAWAN BAIKNYA...
DAN
KALAU KITA NAK DAPAT KAWAN YANG BAIK - BAIK...
KITA MESTI TERLEBIH DAHULU MENJADI SEORANG KAWAN YANG BAIK...KEPADA KAWAN BAIK KITA....
FIKIR-FIKIRKANLAH.................................- ...

p/s: kawan zaman skarang sume x leh pakai.berkawan apabila memerlukan..wtf

tag gile panjang

tag yang gile panjang from lurunna.

1. When you looked at yourself in the mirror today, what was the first thing you thought?

- ah..nak shave misai..ha ha ha

2. How much cash do you have on you?

- 42 buck..

3. What’s a word that rhymes with “TEST”

- i hate dat..

4. Favorite planet?

- of cos pluto..takyah pasang aircond..free..

5. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?

- 0133007208..ntah sape ntah.

6. What is your favorite ring on your phone?

- pesawat-mirage

7. What shirt are you wearing?

- Calvin Klein (black)

8. Do you “label” yourself?

- Ubersexual & Metrosexual...hahahahaha

9. Name the brand of your shoes you’re currently wear?

- Converse yang old skul...iLike

10. Bright or Dark Room?

- I prefer Dark Room..baru best tido doh.

11. What were you doing at midnight last night?
- Makan Steamboat kat ss yang heaven ngan kamarul,megat n ghaz...best dow

12. What are you doing tonight?
- RolePlay for Leadership Camp St Bernadette's Convent!
13. Do you own a car?
- Belum tibe masenye.hahaha

14. What did your last text message you received on your cell say?

- Weh, ak datang petang sket tau..kau jgn p bjln plak...from azianacomel.(selalu perasan die ni)...dtg sebab nak mintak barang yang die pau kitorang mase g pangkor aritu.hahaha

15. Where is your nearest 7-11?

- Kolej Canselor.hahahaha.no point.haish

16. What’s a saying word that you use a lot?

- hak alaaa.kejadahnye.whatssss.
17.Who told you they loved you last?

- Fiza.hehehe..maybe she luv me again kan? ha ha ha

18. Last furry thing you touched?

- they not appriciate me.

19. How Many Drugs Have You Done In The Past three Days?

-kejadahnye dadah.

20. Favorite age you have been so far?

- when i was baby.hahaha

21. Your worst enemy?

- backstabber.

22. What is your current desktop picture?

- no desktop picture.

23. What was the last thing you said to someone?
- weh amik kan air aku tu....hahah

24. If you had to choose between a million bucks or to be able to fly, which would you choose?

- millon bucks..nak kawen cepat.nanti kene kebas.haha

25. Do you like someone?

- yes i do

26. The last song you listened to?

- Unsaid-The Fray

- of course…Fiza,Azwandy my bosh,qdetetctive,emma,molly,iemablairwaldof

tagging

. Apa perasaan sekarang?
-cool je.sebab baru pas smayang maghrib pade pukul 8.15( jo gelak kan aku )

2. Saya nak makan
-Beef Tepennyaki....tapi baru je makan tadi kat midvel. ha ha ha

3. Saya tak suka
-backstabber.go to hell lah-

4. Impian saya
-nak jadikan die teman hidup saya

5. Haiwan yang saya tidak suka
- segala brand lipas. damn yuhh~

6. Saya Harapkan
-saya sentiase di murahkan rezeki & saya harapkan di cintakan saya..:P

7. Jika boleh di putarkan masa..
-nak repeat spm. kejam gile result

8. Saya pada 10 tahun akan datang...
-mempunyai bisnes sendiri & berkeluarga.& menjadi ceo..hahaha

9. Handfon saya adalah sebuah...
-ciptaan dari motorola& nokia...norkiah tade.

11. Saya pernah bercinta sebanyak....

-sebok lah-kau nak tau


12. Saya suka pada...
-photography & music


13. Kawan-kawan saya...

-sume mude2.tu sebab aku nampak mude.ha ha ha


14. Pernah dikhianati?

-tak pernah lagi.


15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?

-bape kali nak ckp x penah lagi.bengong punye pembuat soalan.ha ha ha


16. Senaraikan 5 orang untuk di tag
- fiza
- emma lullaby
- lurruna
- qdetactive
- mollie

siapa nak kawen??



kepada mereka yang hendak bertunang atau berkhawin sepupu aku ade menyediakan bermacam2 pakej.harga boleh dirunding.special price untuk kawan2 aku..hehenak tau lebih lanjut sila la layari blog beliau .....sirehandaman.blogspot.com



Finally.selama 1 minggu berada di dalam hutan.banyak pengajaran dan ilmu yang kita sume dapat.Tahniah di ucapkan kepada sume instructor & Peserta CIC 011 kerana berjaya mengharungi dengan tabah.Saya berbangga dengan kalian.

*Kepada di luar sana .aku cabar kau ke CIC 012."Hanya Yang Tabah Akan Berjaya"

tag again.

1. Apakah benda (or something?) yang paalingggg penting dalam hidup kamu?

handphone,money & lappy.


2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

-ticket airasia.ha ha


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

-Taman Negara. Dalam hutan oke. kate reccan


4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

-paling cepat 4 bulan.ha ha ha

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

- yes~~


6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

-restaurant maulana bersama amy,ikhwan,ecah& shikin.best sial charkuewtiow


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

-nak beli buku java kat ss.tapi kedai tuh dah tutup akibat di buka secara haram.bodoh sial.


8. Nama penuh anda?

-mohd razak bin noor aini@ mohamad noor



9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

both.kecuali bapak tiri saya yang macam cilaka.pegi mati kaw.



10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

-seorang yang faham saya 100%.


11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu

-takde setakat ni.


12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

-yelah.aku pakai mesin oke.rm2


13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

-old trafford..ada MU di sana..bukan chelsea.ha ha ha



14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..

-sengal

15. 8 perkara yang saya gilai..

-rekreasi
-bersukan
-layan porno.ha ha ha (ni takde idea name nye)



16. Pelukan atau ciuman?

-hugs&kiss& hugs again

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

-aku sedang cuti semester lah..mane ade buku nak baca.bongok lah~


18. Lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?

-song from david cook


19. TAG org lain

-malas & malas
 
Raazak Mohd © 2012 | Edited by Abylla Studio, with template from BTemplates.com