kenapa ek.

kenapa ya...

manusia-manusia diluar sana cuba sedaya upaya untuk menjatuhkan kita?
yang sering memerhatikan kita...bersedia untuk carik kesalahan kita..
ya..
seringkali aku perhatikan seorang demi seorang....
ada saja karenahnya....
aku?
kdg2 mampu senyum dan berdiam diri..
nak bersuara...bukan tak berani...
siapalah aku nak bersuara...
kalo bersuara.pasti akan berkecil hati
bagaimana lagi??

boleh tak.
bantu sahaja mereka.
daripada mengata saja.

ya.dia sedar.dia tak sesempurna
yang kalian harapkan.
mungkin ada yang kecewa.ada yang marah mahupun berkecil hati

sudahlah.
biarkan apa mereka ingin katakan.
jika perlu diambil sebagai pengajaran.ambil lah.
teruskan sajaaaa usaha mu...
jangan pandang blakang congkak...:)


p/s:total 2 insan yang suda faham akan aku 100%.thanx.


2 comments:

  1. lurunna said...:

    banyakkan releks.
    oh.aku masih tertanya2 ttg itu.haha

  1. ezaDAcute said...:

    biasala...kehidupan sentiasa camtu...banyak yg akan kita belajar bila kt di kc...tp insyaAllah, pglaman yg kt lalui kat kc, kt dah leh kuat di kehidupan luar sn cos hidup d kc a bit tough...caiyok2..normal bila kt jd pgrah prgram, kwn2 yg kt hrpkan tak menolong...akak pon dh lalui sume tu...kat luar ni, suma kt sorg2 dik...

 
Raazak Mohd © 2012 | Edited by Abylla Studio, with template from BTemplates.com