engagement & wedding

HAHAHA chill.bukan aku yang berkahwin mahupun tunang,cuak an!

btw  Special congrato to those who are getting married and engagement
I am happy for you

 aween & midin engagement 

my sibling eima & along engagement
 cant wait your wedding this Disember.Kemain happy sebab ade mahali datang kan? kesian along.kahkah

 aimie and dinie wedding

For Aimie,moga di panjangkan kebahagian hingga akhir hayat.Sorry cant attend your wedding, i need to attend my sibling engagement.

p/s:moga bahagia semua.sori kidnap gambaaaa hahaha

Say's Birthday!

For my girl,

who helped me defined my life,your birthday is an exclusive day for me to let you know that i love you.You may never know how much you mean to me unless kite switch tempat,and you stand where i do.hehehe.i know, you may dont want presents this year kan?haha butttt i can't lose this opportunity to give u my heart and say I LOVE YOU.how old are you now say? hehe dont worry say, you may older than yesterday but you still younger than tomorrow.tapi ajaq lagi muda.#eh

                                                               your smile entices me sayyy

I promise that you won’t regret waiting because I will always love you more than any other person could love you and I mean it. So wait for me while I’ll wait for you too.hmmm btw at the same time I would like to thank you for all your patience while our relationship had to go through high waves and hard rocks. My love for you has grown so strong that I can never imagine a life without you now.I cant wait to be with you forever say.Almost 6 year we being apart you know..eh lama nya kan.
and yes....

This song only just for you say!!!.


geli tak?LOL

12 things women find annoying about men

please ignore if not applicable unless you are married.HEHEHE

 1. Roving eyes and flirty behaviour

We've heard it a million times: you're hard coded to do this. But restrict that behaviour for when you're a swinging single. We hate it when we're out on a night out with you, and, bam, you've decided to indulge some hot chick in a side-by-side, ear whispering conversation that's supposed to be reserved for us. Some discretion goes a long way. When you flatly turn your head or move your eyes away from us to where there's another woman, we experience irritation in various shades of red - from being annoyed, threatened, somewhat embarrassed, to the incredulous fact that you're doing that to us, right in front of our eyes. When you "accidentally" touch her arm or lean in towards her, we go completely livid. Have some heart, baby!

2. Not generous with his emotions

 Men are like well-engineered fast cars, build to withstand shock and trauma. But being macho and emotionally stronger does not mean that you have emotional license to cry at a sad movie but miss the opportunity to affirm us. We're not asking you to be whiney or have a moment of insecurity. We just want you to make us feel good by telling us you love us, miss us and that we're wanted in your life.

 3. Blowing hot and cold, and disappearing frequently

 Yes, we know you love the chase. But the cycle of one week hot (sexts, texts, calls), one week cool (three texts about work), and the next week an exhibition of disappearing behaviour is not cool, dear. You aren't the only one has work deadlines or who wants space. If we aren't working out, it's OK (though it'll hurt) to call it quits. But disappearing without a trace, and wanting space from me without adequate explanation, is sheer display of disrespect. It's innately annoying because we can't make head or tail out of it. If you think it's the end of the line for us, be man enough to come out and disclose the cold, hard truth - gently, of course. A broken heart hurts, but time will patch our wounds.

4. Take the lead

Be easier to read, baby - are you into me or are you not? Don't you want to spend more than three days in a month with me? Saying I come first but slotting me in 4th place after you, your work and your life, really doesn't equate to tying first place, does it? Saying you love me when you see me once in a full moon cycle equates to love not from the 21th century, but from the stone ages. All women want to feel needed and loved. Words don't make a good enough dent and actions are non-negotiable. Let's stop playing men are from Mars and women from Venus and close in on the planetary gap now that space travel is possible.

5. Moody, emotionally unavailable men

 Moody men exist - one minute they're hugging you, affirming you're special, next minute they're snappy and short fused. Not being emotionally available when you say you are is not cool after you've made us fall in love with you.

6. No more ex talk

It's irritating, to put it mildly. We're in your lives now. Make us a priority. Our time with you is precious and not best spent doing therapy for your past lives. You think the odd comment about your first love and ex-girlfriends is harmless, but it's annoying, bordering on offensive. Talking about the ex is a "no go" zone, a lose-lose situation. Focus on keeping us happy. Your sex life before us is non-existent to us. If a previous girlfriend surfaces in conversation, spare us the torrid details and don't make us feel like you're walking down memory lane.

7. Selective hearing

 Selective hearing does not discriminate between men. Worse still, some men simply tune out. Minute amounts of female information miraculously make it into the ear canal and they grunt affirmative one-syllable words to make you believe they're listening to you pour your heart out. Men the world over have sat glued to a television set while their mates take a stab at meaningful dialogue. It rarely ends well. The 43 inch TV usually wins.

8. Ego the size of Pluto

 Peacocking, or showing off, is a natural male instinct. Most women don't want to hear you talk incessantly about army days, college pranks, athletic prowess or how many other women want you, past, present and future. Be proud of your achievements but don't drone on about what you own, who you know and how much you're worth. Bragging at every opportunity does not make you a babe magnet. Displaying rudeness and arrogance is not macho, it's immature and insensitive. Being polite and courteous shows polish and saves you a seat as a new age man.

9. Forgetfulness

Men oversimplify this into a catastrophe waiting to happen. Forgetting to pick up toilet paper, juice or teabags is bad enough since you were the culprit that emptied out the last bits of juice. But forgetting dinner plans, scheduled in date time, birthdays or, god forbid, "the anniversary" is bound to build up resentment of the atomic kind. If you genuinely can't remember, pen and lock it into your daily planner. In this way, you not only remember, but you'll score points if you surprise us with a thoughtful gift or clean up real well before our dinner date together. We understand you didn't mean to maliciously forget but you've succeeded in making us feel unimportant, unappreciated and disappointed when you do.

10. Adjustment of male parts, forced manufacture of smells, fashion faux pas

 Don't fart in my face. Don't belch right next to my olfactories. It may have been the top dog thing to do in school when the boys compete to see who delivers the loudest fart or the biggest belch. But that is so passé now. If you still think it's hilarious, think again - you might not get the same lip service you hoped down under. It may not be sexual but please don't scratch your man parts or adjust their dormant position in public. Practice some decorum! If you must, talcum powder yourself if the heat and humidity is acting up in the southern zones. Oh yes, the footballer shaven head and five o clock shadow may be a perennial in. But the gangsta look is always out. It's OK if testosterone doesn't give you the full set of hair you really want. Just keep it neat and styled. And there's no need to be a fashion victim. Well groomed is good enough.

11. Addiction to porn, booze, anything that walks

 Know your limit, that's all we ask. Don't make us feel like you're more addicted to porn than to us. The same goes for booze. Sure, enjoy a drink with the boys, but a drink with us once in a while is nice, too. And,\ stop gawking at the tall, long haired girl in the boob shirt.

12. Selfishness in the bedroom

 This one cuts both ways. You want sex all the time? We do, too. But we like reciprocal bedroom activity. It's not always about you, babe! Sometimes no means yes, and sometimes (especially if we're insanely angry with you), no means no! And 15 minute sessions don't count. Making love count We love you and we want you. But we secretly also want a male technical manual to guide us and help assemble our perfect man. But there's no such thing. So, we grapple with our reality and we tread ever so carefully. It's a delicate balancing act but someone's gotta do it!

13.Dont post annoying status .( facebook or twitter.)

This is respons from other people.hehehe.yeahh if u noticed i always post before,but now no more already.We getting old mannnn,so no need to post any problem you face into social networking web and bla bla bla.Girl feel annoy about this.*insaf


p/s:no.13 live from me.peace!

Dalila & Hadi Wedding

eh jangan salah faham pulak.bukan dalila kahwen dgn hadi.dua individu yg berbeza kawen dgn org yang berbeza.faham tak?haha.both is kawan gua.panjang nau explaination guaaa.

aku tak predict pon minah ni nak pakai kaler pink sebab dia dulu mcm GELI color pink.sekaranggg?dah ladies kan.HAHAHAHA

AMBOI.kemain lagi haaa.mentang2 dah halal.

and below is hadi wedding.1 of my close fren since skolah rendah till now.kalo balik kg gua ajak laa dia lepakkkk.sekarang balik kg nak ajak sape lepak ek?takkan nak ajak jaguh kampung tu.tak koser aku.

favourite color gua siaaa.awak color ni belah saya ok?please.hikkksss.

lebauuu nau sonyummm.


insan kesayangan gua.
Siap you orang!! kahkahkah

p/s:gua lambat lagi.insyaALLAH ade jodoh dan rezeki maka kahwin lah aku.


hai awak peminjam tegar,i miss you sihat? ai nak str8 to point.pasal ptptn lah. lain kali sebelum buat pinjaman mana-mana badan kewangan fikir dulu jangan jadi kan alasan,"ala dulu budak-budak mana boleh fikir kesan masa panjang".ini lawak bagi aku.banyak sumber-sumber rujukan yang boleh korang rujuk sebelum signature kat borang perjanjian ptptn or mana-mana badan yg bagi korang pinjam.bukann pinjam badan org.otak jangan kuning.kalo sape2 cakap alasan tu depan aku sila hulur muka tanpa di suruh ya.baiklah.

 kalo nak cerita tentang isu ptptn di mansuh kan ni memang takkan abis sampai kiamat pun.percayalah.kalo selesai pun masih ada pihak yang tak berpuas hati.well YOU KNOW WHAT I MEAN.student2 yg dapat ptptn ni jgn nak berlagak baik nak beli buku laa,beli pensil la,..aku tangan kan korang nanti.padahal beli baju seluar,hp, ipad, kalau boleh nak yang terkini di pasaran.pada yang berjimat cermat tu kirim kat mak kat kampung bagus lah.tapi susah aku nak jumpaaa org mcm ni.khennnnn?Jadi soal mansuh ke tak mansuh PTPTN ini tak usah la nak dijadikan isu politik peringkat kita rakyat biasa ni. Hampir setiap keluarga ada anak yang ambil pinjaman PTPTN dan sebahagian besar anak-anak kita NANTI menghadapi masaalah nak membayarnya.

 pernah aku post isu ni kat wall fb aku.aku just letak analogi je.lepass tu terus jadi serius.seeeee.yg serius tu peminjam ptptn la.aku gelak tak sudah bila baca. walaupun aku bukan peminjam ptptn, bukan aku nak meninggi diri pun meninggikan hidung kehkeh.cuma aku berharap korang-korang bayar laaa.tak banyak sikit pun jadi lah.fikir kan anak-anak kitaa nanti mcm mana.bajet mcm dah kawen dah ada anak pulak HAHAHA.apa-apa pun fikir laa elok-elok.jatuh hukum haram tau.haaaa tatawww.

 whatever it is thanks to MARA kerana menyapot saya sepanjang pembelajaran di universiti.MARA jugak terbaik.wah kipasssss.*nanti further phd sapot lagi ok.LOL

"Anwar Ibrahim yang mahu memansuhkan pinjaman PTPTN jika dilantik menjadi PM selepas PRU nanti."

"Anwar sebenarnya pelupa kerana PTPTN ditubuhkan pada 1997 dan ketika itu ketua pembangkang berkenaan merupakan TPM merangkap Menteri Kewangan."

pesanan penaja:

for those yg ambitious nak pegi melancong oversea.sila bayar.kang sia-sia tiket flight ribu-ribu tu.

p/s:kalau nak free education boleh,sanggup bayar tax tinggi?


hai peminjam PTPTN.entri ni takde mengena ngan korang k.LOL.entri kali ini khas untuk apis.antara-antara org yang rapat dengan aku since zaman persekolahan lagi sehinga sekarang.now dia telah bekerja dengan gomen di perlis.apakkkk jauh siakkkkk.sebenarnya dah lama gilaaaaaaaaa dia kawen bini dia pon maybe dah mengandung 7 bulan agak nya HAHAHAHA.yelaaa aku bukan nya free nak tulis entri mcm hanis zalikha mahupun fatin liyana tu haaaaaaa.busy okey kerjaaaaaaaaaa.*tension. -ni entri tension kerja ke pasal kawen? well aku memang suka mengarut kedaung punnn.who careee? cek bedah care,ok fine.*tambah mengarut kheeennn.

selamat selamat menjalani fasa bekeluargaaa apis.balik laa woi duduk perlis buat apaaa.panassss kot sana.
moga ada anak 5.so satu boleh bagi aku belaaaa.jadi anak ikan HAHAHAHAHAHA

P/S: jangan tanya aku bilaaaaaa lagi.bilaaa semua dah bekerjaaaa aku kawen.sebab nak hadiah beso.HAHAHA

dalam pocket lelaki

today aku share apa yang perlu ada dalam poket lelaki.benda2 ni paling laa penting bagi aku dan lelaki lain.yaaa paling penting k.sejak mulaa bekerjaya ni aspek2 ini perlu di titik berat.

WALLET.wajib ada.


handphone.paling kena ada.walau aku tak pakai iphone.gambar pon jadi laaaa

floss.ni penting.bagi lelaki bekerjaya shud have this on ur pocket.nak2 kerja yang jumpa client tu.kang client nampak daging masak black pepper kat celah gigi kau mau nya dia cancel tender ngan kau sebab tu je.hahahaha.

benda alah ni paling penting.paling penting.tak mati pun korang sembur benda ni dalam mulut.korang2 yg slalu cakap ngan client perlu benda ni.x kesah laa client korang mulut busuk.yg penting korang..lepas makan spray laa 2 dos dalam mulut.kasik hilang bau petai jering kejadah sume tu.

p/s:actually takde idea nak bagi tajuk apa.hahaha

wish list jugak

EOS 1Dx Canon’s New Top Gun

wish list 2012-2013

iphone 5.HAHAHAHA


robot biol.

tadi memang aku takde keje.so aku boring-boring aku try g cleverbot.com
memang cari gaduh robot ni,hahahaha.di bawah antara perbualan aku dgn dia.buat akugelakkkk je...kalo boring2 stress ke singgah sini...kau borak laa dengan dia..www.cleverbot.com

User: Hoi.

Cleverbot: He.

User: Bagi salam la.

Cleverbot: Bagi apa?

User: Salam la bongok.

Cleverbot: Aleikum Salam.

User: Mana kau belajar ni.

Cleverbot: Ada la, buat apa nak bagi tau kau?

User: Tak baik kedekut siot.

Cleverbot: Kau yang mencarut kan.

User: Siapa mencarut.

Cleverbot: Budak tadi, jiran aku.

User: Aku ingat awek kau.

Cleverbot: Kau ada bapak ke?

User: Nak jadikan bapak mertua lah tu.

Cleverbot: Otak kau.

User: Ko bukan cantik pon.

Cleverbot: Babi kau. Aku lelaki lah

User: Bukan ko pondan ke.

Cleverbot: Tak.

User: Fatin liyana cakap.

Cleverbot: Non mi va.

User: Apebende tu bodoh.

Cleverbot: Kau la bodoh.

User: Aku pandai la mcm ayah kau.

Cleverbot: Eh mana ada. Kau bukan robot. So kau tak pandai.

User: Bangang.kau la robot hahahahha.

Cleverbot: Aku manusia. Kau ROBOT.

User: Aku pun manusia.

Cleverbot: Kau robot.

User: Ade aku kesah.

Cleverbot: Siapa suruh kau kesah.

User: Ayah kau.

Cleverbot: Apa aku plak.

User: Die bagitau aku tadi kau lari rumah ikut jantan.

Cleverbot: Dann wiederhole die antwort.

User: Cakap melayu la wi.

Cleverbot: Kau robot ke manusia lah.

User: Tak paham bahasa.

Cleverbot: Siapa tak paham?

User: Ko laa robot malas nak layan kau.

Cleverbot: Sial!

User: Dah la pegi solat.

Cleverbot: Dah ko dah solat ke belum?

User: Mesti lah dah.

Cleverbot: Sampai mati lah ko jadi biul!

User: Bangang.

Cleverbot: Kau lah bodoh.

User: Aku cakap bangang ko cakap bodoh nampak sangat ko biol.

Cleverbot: Ko yang bodoh.

User: Kau la.

Cleverbot: Kau.

User: Malas nak layan robot tua mcm kau bye.

Cleverbot: Mngaku sje laa bodoh.

User: Assalamualaikum.

Cleverbot: Waalaikumsalam.

User: Hahahaha.

Cleverbot: Hahahahahahahaa!

seee.tengok laaa perangai robot ni.hampeh.hahahahaha

p/s:hilang stress....ke bertambah stresss?hahahahahahahahaha

long distance relationship

hehe lame tak update an blog..btw here aku saji kan new topic..actually aku copy and paste je from blog favourite gua THE OTHER KHAIRUL.sebab aku rase memang berguna untuk korang baca..hehehe aku malas nak tulis so aku kopi je.ekekeke..korang also boleh pegi direct to owner blog.THE OTHER KHAIRUL. best duh blog dia.

so silaa laa bacaa

Hello gadis dan jejaka sekalian. Apa khabar?

Well, korang tahu tak apa itu Long Distance Relationship? Ya, known as LDR or Perhubungan Jarak Jauh. Tak kurang juga dengan panggilan Percintaan Jarak Jauh (PJJ). Seperti yang anda perasan, Long Distance Relationship or LDR ni nampak amat sweet kat dalam movie dan amat romantik kat dalam video clip lagu. But here is the thing,

"Bolehkah ke-sweet-an itu berkekalan hingga ke alam perkahwinan?"
"What if distance bukan hanya memisahkan jarak tapi juga memisahkan hati?"
"Kalau dah kahwin? Boleh ke kita maintain kasih sayang dengan someone yang tak ada di depan mata kita?"

Untuk pengetahuan korang, zaman sekarang ni most of remaja dah start belajar jauh dari kampung halaman masing-masing. Ada yang duduk US. ada yang duduk UK. Ada yang duduk Jepun. Semuanya dah jauh dari keluarga. Tapi, bukan hanya jauh dari keluarga. Malah, jauh dari skandal / kekasih / tunang / suami / isteri masing-masing. Tahu tak anda berapa banyak orang yang tanya

"Bagaimana nak survive Percintaan Jarak Jauh?"
"Macam mana nak pastikan Hubungan Jarak Jauh ni berjaya?"
"Mungkin kah suami ku akan curang semasa outstation?"
"Apa yang perlu buat kalau nak jalinkan hubungan jarak jauh?"

Here is the thing, aku dulu memang tak pernah buat LDR dan aku tak pernah terfikir nak buat LDR. But, how if one day, korang TERjatuh cinta kat someone dan orang tu berada jauh dari korang. Apa yang korang nak buat? Biarkan saja sebab jarak korang jauh? No. If you really love that person and that person adalah someone yang akan jadi ibu or bapa kepada your kids, then you are going to fight for it. Fight for it.

Good things about Long Distance Relationship

Bagi yang baru nak memulakan hubungan Percintaan Jarak Jauh dengan kekasih / suami anda, anda patut baca this part. This is the part adalah important sebenarnya. Sebab perasaan dan keraguan korang adalah bergantung kepada apa yang anda percaya. Kalau anda percaya yang LDR is bullshit, then, bullshit lah ia.

Tak mudah rasa bosan dengan pasangan.
The less is the more. Tahukah anda kenapa lelaki curang? Adakah sebab ada ramai awek comel berdahi licin dan berpipi gebu? Well yeah mungkin betul. Tapi actually, most of them (termasuk perempuan) akan rasa bosan dan losing the feeling bila they spent time together, too much. Pagi berjumpa. Tengah hari lunch sesama. Malam bergayut. Mana tak bosan? Even suami isteri pun tak macam tu. Biasanya, orang yang dah berkahwin ni banyak spend masa kat family dan perkerjaan instead of love. So, the kuantiti of love tu lambat berkurang sebab ianya jarang digunakan.

Prevent korang untuk buat benda-benda tak senonoh.
Come on girls, what makes you think yang he's gonna be responsible bila perut korang dah membulat dengan baby? Korang kena tahu, bila korang asyik dok bersama, keluar berdua, sure punya lah syaitan dah mark korang. Lagi pun, korang pun tahu kan yang bila korang dok berjumpa sepasang kekasih, berdua of course, syaitan mula lah menampakkan diri. Dia dok sana. Dia dok sini nak suruh korang buat yang bukan-bukan.

Menjimatkan kos
Korang tahu tak kos untuk perkahwinan ni mahal gila? Dan korang tahu tak yang adalah amat tak berbaloi untuk korang buat loan bank semata-mata untuk wedding yang dua hari sedangkan selepas itu korang perlu guna banyak duit untuk bayar balik loan bank tu padahal, kornag lagi perlukan duit untuk sara keluarga kan?

Don't spend your money on wedding. Make it on marriage.

Dan tahu tak korang yang kalau korang pasangan kekasih tinggal dekat-dekat, surely korang akan nak pergi dating je setiap hari kan? Korang tahu tak berapa banyak duit yang si lelaki perlu guna untuk satu date? Wayang + Makan + Beli barang + Transport = more than RM 80 untuk sekali keluar. Padahal boleh je kalau duit tu korang buat simpan kan?

Dan korang mungkin tertanya-tanya:

"Habis tu, kalau LDR, lagi guna banyak duit untuk bergayut"

Actually, soalan di atas hanya boleh ditanya masa zaman-zaman Nokia 3310 je. Why? Look at us now. Internet is everywhere. You can Skype, BBM and so on for sure. Untuk contact each other dah bukan satu masalah sekarang ni. Plus, sekarang ni Maxis, Digi dan Celcom ada package yang murah-murah untuk calling-calling. Dengar cerita, Digi ada kasi free call untuk satu hari dengan RM1 je. Cool.

Setiap perjumpaan adalah suatu perkara yang amat bernilai
Korang tahu tak betapa susahnya kalau si lelaki menetap di utara dan si gadis menetap di selatan? Itu okay lagi kalau dalam Malaysia. How if si lelaki menetap di UK dan si gadis menetap di Australia? Nak jumpa gila lah susah. Nak jumpa time Hari Raya Aidilfitri pun belum tentu. So, surely lah korang akan plan satu hari untuk berjumpa kan?

Once korang plan. Korang surely akan plan secantik mungkin. Candle light dinner di rumah family, jalan-jalan bersama keluarga pasangan dan sebagainya.

Lagi satu, LDR ni sebenarnya boleh melatih korang untuk menghayati perasaan rindu. How if selepas kahwin nanti, salah seorang dari anda kena pergi outstation? Kerja baru di off shore misalnya. How korang nak handle kerinduan dan kesunyian tanpa pasangan? Tahukah korang yang best sebenarnya main rerindu-rindu ni. Agak sakit dan best kan? :)

Bad things about Long Distance Relationship

Setiap benda di dunia ni, mesti ada punyalah kelebihan dan kekurangan. Kalau tak banyak, at least sikit pun ada. So does dengan this LDR. Well, untuk pengetahuan korang, LDR punya kelemahan tak adalah banyak. Dan disebbakan tak banyak tu lah bahaya sebab ianya sikit tapi amat berbahaya dan berbisa. So, mari kita tengok apa sebab ramai orang fail dalam LDR.

Kemungkinan untuk curang tu adalah amat tinggi.
Perempuan dan lelaki di berikan fitrah untuk rasa cinta dan mencintai. And what if, fitrah itu tidak dilaksanakan? For example, korang berdua still student dan baru bertunang. You rindu him but there is nothing you can do. You want to see him but the distance sucks like hell. Tentu rasa geram gila kan? Lebih-lebih lagi perempuan. And what if ketika anda kekurangan kasih sayang itu, ada lelaki lain datang memberikan kasih sayang dan cinta? Sure hati tu akan goyah. For most of the girls, dia mungkin tak akan layan kalau dia dah berpunya. But, kalau lelaki, hah, pantang nampak awek comel depan mata, terus rasa nak ngap, kan? Lebih-lebih lagi bagi lelaki yang tak boleh setia dan yang tak boleh ada pasangan yang berjauhan.

Nasihat aku, dump him.

Rasa insecure.
Asal kau duduk berjauhan je, even tak ada angin pun korang boleh pokok bergoyang tau. Ya, rasa insecure tetiba je datang. Entah dari mana pun tak tau. Ya, ini adalah normal. Even benda tu tak wujud, tapi otak korang yang gila tu akan wujudkannya. Benda tu kecik je sebenarnya. Tapi kita boleh upkan sampai bergaduh gila-gila.

So, camne nak kurangkan rasa insecure? Bina kepercayaan. Macam mana nak bina kepercayaan? Well, senang je which is korang perlu cerita semua benda. For example, masa korang balik dari kelas tadi, ada lecturer tu buat-buat terserempak dengan korang. Then lecturer tu buat ayat-ayat manis dengan korang. Then dia mintak nombor telephone. Tapi korang bagi nombor palsu sebab tak nak bagi nombor korang. Is it funny? Yes, then cerita kat boyfriend korang. Kalau ada lelaki gatal or miang yang mengurat korang, bagi tahu dia. At the first place, dia akan rasa insecure. Tapi bila lama-lama, dia perasan yang tak kiralah lelaki macam mana pun cuba untuk mengurat awek dia, awek dia still setia. See? Ini secara tak langsung akan bina kepercayaan tahu?

Hati terluka.
Hati mana tak terluka melihat awek or bini yang kejauhan bergambar sambil memulutkan itik dengan lelaki lain? Kalau duduk jauh-jauh tak apa lah juga. Tapi cara kau dengan rakan sekerja lelaki kau memang macam dah suami isteri. Tak kisah lah lelaki tu handsome ke, huduh ke, pendek ke, sure si boyfriend or suami jealous. Sebab bagi most of the lelaki, bagi dieorang

"Kalau dah nama lelaki. Asal ayat power, Hamis Jalikha pun aku dapat pikat!"

If you really want have a great relationship, friendship, marriage, then tell everything. Sometimes, you need turn a serious things into a laugh. But don't forget to built up the trust. Kepercayaan dan kesetiaan adalah yang paling penting sebab bila dah lepas kahwin nanti.


Bila satu hubungan percintaan jarak jauh tu putus, orang akan blame LDR. But bila sepasang kekasih yang tak buat LDR, tapi putus di tengah jalan, kita akam blame orang ke tiga. Why?

Anda, anda, anda dan anda semua boleh baca di sini kalau korang nak tengok cerita pasal LDR. Ada yang berjaya dan ada yang tak berjaya. Dan ianya bergantung kepada individu. Bergantung kepada diri masing-masing. Boleh kah anda tahan dengan rindu-rindu? Boleh kah anda tahan dengan perasaan jealous anda kalau nampak laki anda berfacebook dengan rakan sekerja?

Actually, banyak je LDR yang gagal. Tapi macam mana yang bukan buat LDR? Look at around you, dieorang buat LDR juga? Nope. They are seeing each other for almost everyday, having dates on every weekends but still, failed. Who's to blame then? No one. Maybe, selepas dah penat korang mencuba dan ianya tetap berakhir dengan kegagalan, well maybe itu pertanda yang anda tak ada jodoh.

LDR definitely adalah hubungan yang paling susah untuk dijayakan. Ianya tak mustahil. Ianya cuma rumit. Rumit bersama kegagalan yang tinggi. So, prepare yourself. And start praying, human.

p/s:thanks theotherkhairul
Raazak Mohd © 2012 | Edited by Abylla Studio, with template from BTemplates.com