ada apa dengan jawatan besar?

entry kali ini
sangat menarik untuk di bincangkan.
ya.
ada apa dengan jawatan besar..

skop kali ini bukan lah mereka yang sudah bekerjaya..
tetapi mereka yang masih belajar.
memegang jawatan besar di sesebuah institusi pengajian tinggi..
mereka yang memegang jawatan di tampuk kepimpinan pelajar..
kite squeeze lagi.....
di universiti putra malaysia.
gah bukan?
menarik.

aku tak faham mcm mane individu2 ini dipilih.
bukan cemburu tak dapat jawatan tuh.
tapi..
tengok lah....
bile aku bagi satu task untuk handle program..
nah..amik kau...
haram satu kerja tak jalan..
nak tunggu aku ketuk baru nak jalan..
tapi sayang..
beliau hanya mendengar buat 1 jam rasanya..
seterusnya terus alpa....
mungkin dia memegang jawatan paling tinggi di luar sana
dia bole buat sesuka hati saja?

hey kamonlah...
bukan aku yang bagi kau jawatan tu..
tapi orang2 yang telah percayakan kau untuk melaksanakan program tu..
dan sekarang org itu telah kecewa dengan kau..

kau x faham2 lagi ke mcm mane nak handle program?
nak aku ajar kau..?

program tu punye la simple..
u dont know how to handle?
sumenye hambar...
aku telefon kau dari pagi sampai ke malam tak angkat2...
mesej x reply2..

manusia jenis apakah engkau?
nak lari dari tanggungjawab?
aku pesan kat kawan2 kau dan kekasih kau suruh kau jumpe aku.
tapi haram.tak jumpe aku langsung..
apesal? takot?

cakap dengan aku punye hebat..."aku dah buat penangguhan tarikh kat bhep dah"...selang 2 minggu..."bhep x luluskan tarikh tu lah sebab nak final exam"...

wtfiiiishh..aku g bhep tadi...akak tu cakap takde record pon buat penangguhan..ok fine..mane surat penagguhan yang bhep reply? diluluskan atau tidak confirm bhep bagi surat pertukaran tarikh tu...kau kalau nak menipu aku agak2 lah...

weh.kalo ko xnak ngan jawatan ni dulu,kenape x tolak je?ohooo...jawatan paling tinggi sape nak tolak kan.....

ape gune kau pegang jawatan besar tapi bangang..
orang nak guide kau..buat2 pro..

tengok!!!!!

aku jugak yang kene marah dengan orang paling berkuasa..

sebagai orang paling berkuasa dari kau.
aku terpakse gugurkan kau daripada pegang jawatan tertinggi tu...
serious aku cakap kau tak layak.

elok aku berikan kepada orang boleh bagi komitmen..

yelah komitmen kau kan besar kat luar sana....

komitmen assigment,class,mcm2 lagi lah-

tapi aku dgr kelas pon ponteng.
assigment pon x hantar

aku dengar lah....

tapelah....semoga berjaya kau di luar sana..
aku xkan heret kau ke sebarang aktiviti2 lagi...

taknak tegur aku?
kau punye pasal lah-

kau kan ade jawatan tertinggi kat sana.
mesti ade pengaruh...
ade ke pengaruh? dah sume orang asik duk complain2 je pasal kau.

kalo kau terbaca blog aku ni..
padan muke kau lah.haha

kalo ko rase2 datang upm nak tidur atau main game
sile lah.insaf.kesian parents kau.
even kau kaye mane pun.oke.






















4 comments:

  1. lurunna said...:

    buat surat pon dia xlepas...
    xtaw.sile btanya!
    dan xmau. sile bgtaw!
    xpsl2 aku pon ne mrh krn ko yg bt kerja ntah ape2...
    elok benarlah digugurkan...
    sesakkan semua org yg bkuasa ditempat tinggal ko jeK

    *tambahan entri...hahaha*

  1. jangan tertekan...

    sabar...

    sabar...

    (dengan gaya sekali...hehe)

  1. noor husna said...:

    ohhow, ku paham pasal ape...sbr k. gerun aku.

 
Raazak Mohd © 2012 | Edited by Abylla Studio, with template from BTemplates.com